• החומרים ל-6 עוגות, אפשר להכפיל כמויות
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 125 גרם חמאה
  • 125 גרם קמח רגיל
  • 125 גרם סוכר
  • 4 ביצים בינוניות (מס' 2)


תבניות: תבניות סופלה קטנות לבנות מחרס, או חד-פעמיות מאלומיניום. לא מומלץ להשתמש בתבנית שקעים למאפינס- קשה מאוד לחלץ ממנה את העוגות בשלמותן.
אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות (אפשרי בטורבו). משמנים את התבניות - הכי קל עם תרסיס שמן.

2. שמים בקערה שוקולד וחמאה וממיסים במיקרוגל בכמה פעמים, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת חלקה. אם אתם מתעקשים, אפשר להמיס בסיר כפול.

3. מוסיפים סוכר וקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים ביצים, אחת-אחת, ומערבבים היטב ובמרץ אחרי כל הוספה, עד שהתערובת חלקה ואחידה.

4. יוצקים לתבניות, מכניסים בזהירות לתנור ואופים כ-10 דקות. (כדי לדעת במדויק מהו זמן האפייה שייתן לכם עוגות לא נוזליות מדי ולא מוצקות מדי, אני ממליצה לאפות בפעם הראשונה רק עוגה אחת. אחרי 10 דקות אפיה, מוציאים וחותכים באמצע. אם היא נוזלית מדי ומתפרקת, הוסיפו עוד 2-3 דקות. אם היא אפויה מדי, הפחיתו 2-3 דקות. אפו את שאר העוגות בזמן שהגעתם אליו. לאחר ניסיון אחד או שניים, תדעו בדיוק כמה זמן צריך.)