מצרכים:
 
  • 1 קילו קמח
  • 1/2 שקית שמרית
  • 20 גר חמאה
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים חמים(לא רותחים)
  • 1/2 כפית מלח
  • להכניס את כל הרכיבים למקסר עם וו לישה ל-8 דקות
  • כסו את הבצק והניחו בצד לשעה
לאחר שהבצק תפח תיצרו עיגולים שווים
בינתיים הכניסו לסיר רחב 1 כוס סוכר
בשלו על אש נמוכה תוך כדי עירבוב עד לקבלת קרמל
לאחר שהסוכר התקרמל הוסיפו 6 כוסות מים חמים(שימו לב,אם תוסיפו מים קרים הסוכר יתקשה ויצור גושים)
 
הכניסו לסיר 1/2 כפית סודה לשתייה והמשיכו לבשל
ליצירת הבייגלה- הכניסו את האצבע באמצע העיגול לקבלת חור
התחילו לסובב את האצבע עם הבצק לקבלת צורת בייגלה
הכניסו את הבייגלה לסיר עם המי קרמל ובשלו כדקה וחצי מכל צד
הוציאו את הבייגלה בעזרת כף מחוררת לצלחת עם שומשום
רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו את הבייגלה.
הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15-20 דקות
 
את הבייגלה הארוך לא הכנסנו למים ,לאחר יצירת הצורה טבלנו אותו ישר בשומשום עם מלח-מעדן
מוכנים והתחסלו תוך 10 דקות.
 
תהנו