לפנקייק:

  • 1 1/2 כוסות קמח 
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה 
  • 4 כפות סוכר 
  • 1 כף תמצית וניל 
  • 2 ביצים 
  • 1/2 1 כוסות חלב/מים 
  • 5 כפות שמן קנולה


לספירלה:

  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 1/4 כוס דחוסה סוכר חום
  • 1/2 כפית הקינמון
  • מערבבים היטב את בלילת הפנקייק
  • עד שאין גושים
מערבבים היטב את בלילת הקינמון ומכניסים אותה לשק זילוף/קונוס מנייר אפייה
מחממים מחבת טפלון ומשמנים אותה עם קצת חמאה,לאחר שהמחבת חמה יוצקים מהבלילה
לאחר שהבלילה מתייצבת מעט ומתחילות להופיע עליה בועות יש לזלף בצורה עיגולית את תערובת הקינמון
לאחר שיש כבר הרבה בועות על הפנקייק זה הזמן להפוך אותו בעדינות בעזרת טרבד
להמתין מספר שניות ולהוציא לרשת צינון/צלחת
חשוב-אחרי כל מנה של פנקייק יש לנקות את המחבת עם מגבת נייר לחה, באמצעות מלקחיים. בדרך זו תוכלו למנוע את שריפת הסוכר שנשארה במחבת מהפנקייק הקודם

נלקח מאתר-testadoprovadoeaprovado